Utvalda bilbarnstolar från Britax Römer

BRITAX RÖMER

Swivel

40-105 cm – bakåtvänd, installeras med ISOFIX och stödben. Använd stolens sele.
76-105 cm – framåtvänd, installeras med ISOFIX och stödben. Använd stolens sele.
100-125 cm – framåtvänd, installeras med ISOFIX. Stödbenet ska förvaras i basen. Använd bilens säkerhetsbälte.


Med 360°-rotation är det en enkelt för barnet att kliva i och ur bilbarnstolen. En mysig insats för de allra minsta skämmer bort ditt nyfödda barn, medan SWIVEL anpassar sig när barnet växer till ett skolbarn. Det är som en tillväxtformel för komfort och säkerhet. Men det är inte allt! SWIVEL kan förvandlas till en bältesstol för fortsatta säkra resor.

NYHET!

BRITAX RÖMER

Max-Safe Pro

BILBARNSTOL för barn mellan 61-125 cm,

max 36 kg. Från 3 månader till ca 7 år.


Med Max-Safe Pro låter du ditt barn resa på det säkraste sättet - bakåtvänt. I värsta fall, vid en frontalkollision, pressas ditt barns kropp försiktigt in i det mjukt vadderade skalet och sitter fast ordentligt. Tack vare det avancerade sidokrockskyddet (SICT) skyddas ditt barn i en sidokollision.

Med det nya ClickTight-systemet och automatiskt självåtdragande spännband blir stolen enkel och säker att montera. Det justerbara huvudstödet och selen ger en bra position när ditt barn växer.

Max-Safe Pro är Plustestad och godkänd enligt de senaste UN R129 reglerna.

NYHET!

BRITAX RÖMER

Safe-Way

BILBARNSTOL för barn mellan 61-125 cm,

max 36 kg. Från 3 månader till ca 7 år.


Det nya ClickTight-systemet, gör att installationen i bilen blir snabb och säker. Generöst vadderade sidodelar och V-format nackstöd hjälper till att skydda barnet vid en eventuell krock.

Safe-Way M är godkänd enligt de senaste UN R129-reglerna. Dessutom har Safe-Way M klarat det krävande svenska Plus-testet så att du vet att ditt barn åker säkert på varje resa

Och efter ett lerigt äventyr är det bara att ta av, tvätta och sätta tillbaka överdraget. Enkelt!

NYHET!

BRITAX RÖMER

Modular system bundle

1 BAS, 2 BILBARNSTOLAR, 4 ÅRS SÄKERHET


Modular System är en smart lösning från den första färden hem med den nyfödda babyn fram tills att barnet är fyra år. I systemet kan man välja mellan babyskydden Baby-Safe 5Z2 eller Baby-Safe 3 i-Size och bilbarnstolen Dualfix 3 i-Size som alla passar på basen Flex Base 5Z. Alla produkterna uppfyller standarden i-Size och är utrustade med innovativa funktioner som gör resande med barn så säkert och bekvämt som möjligt.

BRITAX RÖMER

Flex Base 5Z

BAS


Flex Base 5Z är en isofix monterad bas som är kompatibel med Baby-Safe 5Z2, Baby-Safe 3 i-Size och DualFix 5Z i-Size. Bilstolarna installeras på basenheten med ett klick. Rotationen låter dig vrida bilbarnstolen mot bildörren vilket gör det enkelt för dig att placera och spänna fast ditt barn. I bilar med lutande säten kan ditt barns huvud tippa framåt när de sitter i bilbarnstolen, därför kan basen justeras i sex positioner för att ge bäst kombination av säkerhet och komfort för barnet.

BRITAX RÖMER

Baby-Safe 5Z2

BABYSKYDD, för barn som är 40-85 cm, 0-13 kg


Baby-Safe 5Z2 är ett lätt babyskydd som väger endast 3,9 kg. Det har den nya funktionen Ergo Recline som erbjuder din baby en planare position för att göra resorna ännu bekvämare och säkrare i både bilen och på vagnen. Extra stor sufflett för optimalt skydd. Babyskyddet installeras i bilen med Flex base 5Z eller med bilens säkerhetsbälte.

NYHET!

BRITAX RÖMER

Dualfix 5Z i-Size

BAKÅTVÄND BILBARNSTOL 

För barn som är 61-105 cm, max 18 kg


Dualfix 5Z i-Size monteras enkelt på Flex base 5Z. Bilstolen anpassas i takt med att ditt barn växer med hjälp av det justerbara huvudstödet och är lutningsbar i sex lägen för att barnet alltid ska sitta bekvämt under resan. Bilstolen är roterbar i 90° mot bildörren för att enkelt sätta in och ta ut barnet ur bilen. Dualfix 5Z i-Size är utrustad med sidokrocksskyddet SICT inside som ger förstklassig säkerhet om en sidokollision skulle inträffa.

Hello world

BRITAX RÖMER

Baby-Safe Core

BABYSKYDD, för barn som är 40-83 cm, 0-13kg.


Ett lättvikts babyskydd med bästa möjliga komfort. Det är testat enligt den senaste säkerhets standarden, UN R129 och i-Size godkänt. Med adapter till barnvagn kan du med lätthet kan flytta Baby-Safe Core från bilen till barnvagnen utan att behöva störa barnet om det sover.

Du kan välja att montera babyskyddet med bilens bälte eller med bas.


NYHET!

BRITAX RÖMER

Swingfix M Plus

BAKÅTVÄND BILBARNSTOL

För barn 61-105 cm, max 20 kg


Swingfix M Plus är en isofixmonterad bilbarnstol som är roterbar i 90° mot bildörren för att enkelt kunna lyfta i och knäppa barnets bälte. Stolen är bekväm tack vare flera lutningslägen och huvudstödet justeras allt eftersom barnet växer.

BRITAX RÖMER

Swingfix M i-Size

BAKÅTVÄND BILBARNSTOL

För barn 61-105 cm, max 18 kg


Swingfix M i-Size är ett bra val när barnet vuxit ur babyskyddet. Stolen monteras med bilens isofix och är roterbar i 90° mot bildörren för att enkelt kunna lyfta in och ta ut barnet ur bilen. Bilbarnstolen erbjuder sex olika lutningslägen och har ett justerbart huvudstöd. Swingfix M i-Size är utrustad med flera innovativa säkerhetsfunktioner t ex sidokrockskyddet SICT inside som ger förstklassig säkerhet om en sidokollision skulle inträffa.

Bäst i test enligt Råd & Rön 2019BRITAX RÖMER

Kidfix i-Size

FRAMÅTVÄND BILBARNSTOL

För barn 100-150 cm eller 15-36 kg


Bältesstolen Kidfix i-Size har utvecklats och godkänts enligt den nya i-Size-standarden. Det gör den till Britax Römers säkraste Kidfix hittills. Bilstolens egenskaper har alla utvecklats med en sak i åtanke – maximalt skydd. De beprövade teknikerna XP-PAD, SICT och SecureGuard kombineras nu med ett nykonstruerat sittutrymme som ger optimal krockprestanda. Det vadderade och mjuka tyget i överdragen, samt lufthål i skalet säkerställer att ditt barn reser bekvämt även under längre sträckor.

Bäst i test enligt Råd & Rön januari 2023.

BRITAX RÖMER

Kidfix M i-Size

FRAMÅTVÄND BILBARNSTOL

För barn 100-150 cm eller 15-36 kg


Kidfix M i-Size är en bältesstol som är godkänd enligt senaste i-Size-regleringen och erbjuder säkerhet du kan lita på, samt maximal komfort. Det vadderade och mjuka tyget i överdragen, samt lufthål i skalet säkerställer att ditt barn reser bekvämt även under längre sträckor. Bilbarnstolens nätta utformning tillåter upp till tre Kidfix M i-Size installeras i baksätet i ett brett urval av bilar.

BRITAX RÖMER

Hi-Liner

FRAMÅTVÄND BILBARNSTOL

För barn som är 100-150 cm, 15-36 kg


Hi-Liner är en framåtvändstol för dig som vill ha  en bältesstol med hög rygg som är pålitlig och enkel att använda. Hi-Liner har utvecklats enligt den nya i-Size-standarden och är godkänd enligt de senaste R129-föreskrifterna, som är obligatoriska från september 2023. Således ger stolen tillförlitlig, och framtida nödvändig i-Size-säkerhet för ditt barn. Tack vare en smal design kan tre Hi-Liner-stolar installeras i baksätet på många bilmodeller.

Våra butiker är experter på produkterna. Hos oss får du hjälp att välja den bilbarnstol som passar era behov bäst. Köper du bilbarnstol hos Babyproffsen får du alltid hjälp med monteringen.

Britax Römer

Britax Römer har modern avancerad tillverkning för bilbarnstolar i Europa. Restriktioner kring kemikalier är strikta och Britax Römer låter oberoende laboratorier utföra tester rörande mer än 500 olika kemiska ämnen enligt allmänna testprotokoll. Deras minimikrav är betydligt strängare än lagstiftningen kräver. Det tycker vi känns tryggt för dig och ditt barn.

På 1930-talet startade Britax Römer tillverkningen av säkerhetsutrustning och tillbehör för bilar. 2017 öppnade de ett av världens modernaste och tekniskt sett mest avancerade kraschtestcenter. Allt för att skydda det som betyder mest.